Bransje, fag og miljø
Vg1 restaurant- og matfag
Bransje, fag og miljø
Vg1 restaurant- og matfag
Bestillingsklar
Produktinformasjon
- ISBN/varenr.: 9788258405570
- Læremiddelform: Grunnbøker
- Språk: Bokmål
- Klassetrinn: VG1
- Innbinding: Heftet
- Fag: –
- Utgitt:
- Læreplan: KL06 Kunnskapsløftet
- Utgave: 1
- Medvirkende: –
- Forlag/leverandør: Yrkeslitteratur
- Antall sider: 154
- Bokgruppe: 1.2.0
- Vekt: 0.346000
Boka er skrevet med utgangspunkt i læreplanmålene for programfaget bransje, fag og miljø. Den forteller deg litt om hva de forskjellige yrkene dreier seg om, og om veien videre, i de forskjellige bransjekapitlene. For å forstå bakgrunn og utvikling inneholder kapitlene litt om bransjenes historie. Boka tar også for seg det som er felles for bransjene når det gjelder generelle rammebetingelser, markeds- og konkurranseforhold og organisasjoner. Salg, service, kommunikasjon og kundebehandling er viktige emner for deg som skal arbeide i restaurant- og matfagbransjen. Vi er rett og slett avhengige av fornøyde kunder og gjester. Det er viktig å unngå yrkesskader og sykdom. Kapitlet om ergonomi og arbeidsmiljø forteller om hva vi kan gjøre for å unngå nettopp dette. Ta med deg kunnskapen videre i yrkeskarrieren din - helse og trivsel er viktig for at du skal få mange gode arbeidsdager. Det samme gjelder førstehjelp. Uhell og skader kan oppstå på skolen, i arbeidslivet og overalt ellers. Da er det viktig at du vet hva du skal gjøre for å takle situasjonen. Vi har ansvaret for å ta vare på miljøet vårt - husk at det er andre som skal leve på jorda etter oss. I kapitlet om avfallshåndtering kan du lese om hva du bør tenke på for å ta vare på miljøet, bl.a. kildesortering og materialgjenvinning. Boka har repetisjons-, gruppe- og prosjektoppgaver.