Hvordan få tilgang


Pendel er en tjeneste som er utviklet av BS Undervisning. Pendel skal gjøre det enklere for deg som jobber i skolen å handle og administrere læremidlene. Både de trykte og de digitale.

Det er enkelt, og selvsagt helt gratis. For å få tilgang følger du instruksjonene nedenfor.

Logg inn i Pendel

Du kan logge inn i Pendel med din Feidebruker på vanlig måte. Velg «Logg inn med Feide» på forsiden, og finn din kommune under «Tilhørighet».

Har du ikke en Feidebruker kan du kontakte vår kundeservice for å få tilgang via brukernavn og passord. 

Aktivering av Feide

Før du kan benytte Feide for å logge inn, må kommunen du jobber i aktivere pålogging til Pendel i Feidesystemet. Kontakt en Feide-administrator i din kommune, og be om at følgende tjenester søkes opp og aktiveres:

  • Pendel
  • Pendel (gruppehåndtering og lisenstildeling)

Dette gjøres i Feides kundeportal av en Feide-administrator i kommunen. Les mer her.

Denne informasjonen er også sendt ut på mail til alle kommuner som har et kundeforhold med oss.

Tilpasset skolens system

Når vi har utviklet Pendel har vi tatt høyde for skolenes ulike bestillingsløsninger. Hvilken bestillingsløsning du benytter, vil ha betydning for hvordan du kan bruke Pendel.

Nettbutikk

Flere av våre kunder benytter i dag vår nettbutikk til å handle, og de kan handle som vanlig også gjennom Pendel. Logg inn i Pendel, og fortsett som før. 

Kommunalt innkjøpssystem

Noen av våre kunder benytter kommunale innkjøpssystemer for å handle, og de dette gjelder skal fortsatt handle hos oss gjennom disse systemene. Alle innkjøp og lisenser registreres likevel i Pendel, og du kan logge inn i Pendel for å få tilgang til alle Pendels funksjoner. 

Er du usikker på hvilken løsning din skole benytter, kontakt ansvarlig person i din kommune. 

Tilpasset din rolle

Pendel er tilpasset deg og din rolle. Enten du er elev, lærer eller bestiller. I første omgang har vi åpnet opp for de som er bestillere på skolene, slik at de får bestilt læremidler til skolestart. Vi vil snart også åpne opp for lærere og elever.

Pendel baserer seg på hvilken rolle du har i Feide sine systemer, og dette kan i noen tilfeller begrense din tilgang. Skulle du mangle noen tilganger, hjelper vår kundeservice deg med dette. Med tiden vil tilpasning av rollene gjøres av en administrator på din skole. 

Bli kjent med Pendel nå. Eller når det passer deg.

I en overgangsperiode opprettholdes bsu.no som normalt, parallelt med lanseringen av Pendel. Dette betyr at du kan velge å handle på vanlig måte en stund til, og bli kjent med Pendel akkurat når det passer deg best. Begge løsninger kan også brukes om hverandre, så det er helt ufarlig å logge inn for å titte!