Numetry Skole 4-7

Fagfornyelsen
Digital
Numetry Skole 4-7
Numetry Skole 4-7
Bokmål, Engelsk, Nynorsk • Digital
Ekskl. mva.
Numetry Skole 4-7
Elevlisens 1 skoleår

OBS: Pris regnes ut etter bruk – les mer under «Ofte stilte spørsmål».

Numetry Skole er et digitalt læremiddel i matematikk skredderskydd for 4. til 7. trinn som lar elevene spille seg gode i matematikk! Numetry Skole består av Matematikkspillet Numetry og Numetrys Lærerportal. Det digitale læremiddelet tilbyr en ny og spillbasert tilnærming til matematikkfaget, og er basert på en grunntanke om å gjøre elevene til aktive deltakere i læringsprosessen.

Anbefalte videoer og artikler:

Matematikkspillet Numetry

Matematikkspillet Numetry byr på morsomt og engasjerende læringsinnhold, og består av matteoppdrag med forskjellige matematiske tema. Alle matteoppdragene elevene møter i spillet tar for seg de ulike lærings- og kompetansemålene i læreplanen, og er forankret i fagfornyelsen. Matematikkspillet Numetry er tilgjengelig på Chromebook, PC, Mac og via vår iPad-applikasjon.

Historien i spillet
Målet i Numetry er å redde en gruppe forsvunne astronauter – og samtidig løse et mysterium på galaktisk skala. Kun matematikkferdighetene til elevene kan redde dagen og den forsvunne ekspedisjonen.

Før hvert matteoppdrag vil elevene se en kort filmsnutt. Her får de vite hva som skjer i historien, samtidig som at de får vite hvorfor matematikk er en viktig del av løsningen. «Vi må hacke opp disse dørene ved å bruke det vi kan om partall og oddetall for å komme oss videre», for eksempel. Dette engasjerer elevene samtidig som at det gir dem en kontekst for matteoppdraget de skal utføre. Slik forstår elevene hvorfor de gjør det de gjør, samtidig som at det også gir motivasjon til å spille, og ikke minst lære, videre.

Den eneste måten elevene får med seg hele historien på, er ved å fullføre alle matteoppdragene i spillet. Med andre ord – elevene går gjennom forskjellige læreplan- og kompetansemål i matematikk for å finne ut hva som egentlig skjedde med de forsvunne astronautene.

Matteoppdragene
Matematikken er det viktigste vi jobber med i spillet. Hvert matteoppdrag i Numetry har derfor sine røtter i ett eller flere læreplan- og kompetansemål innenfor matematikken. Dette gjør vi for å sikre at det matematisk-pedagogiske gjennom hele spillutviklingsprosessen er grunnsteinen – fra læreplanmål til ferdig matteoppdrag. Numetry dekker blant annet de fire regneartene og brøk.

Ved å plassere matematikken i en spillkontekst, gir vi elevene en trygg arena for læring. Superlæreren Håvard Tjora, som også er en av pedagogene i Numetry, forteller at én av fordelene med spillet er at vi «viser matematikken gjennom animasjoner, eksempler og hendelser, noe som ikke er mulig å få til i klasserommet».

Numetrys Lærerportal

I Numetrys Lærerportal får du som lærer tilgang til en rekke funksjoner. Du får blant annet mulighet til å lage oppgaver til elevene dine, dra ut rapporter med nyttig informasjon om elevenes aktivitet og muligheten til å lage grupper for enklere differensiering. Og selvfølgelig – du kan logge inn med Feide, og se alle Feide-gruppene dine i Lærerportalen.

Lag oppgaver til elevene
En oppgave er en samling av matteoppdrag som du deler ut til elevene dine. Basert på hva som skal være fokuset i timen eller i leksen, kan du velge matteoppdrag med forskjellige tema. Du kan også låse oppgaver. Da vil ikke elevene ha mulighet til å «spille fritt» i Matematikkspillet Numetry frem til de har fullført alle oppdragene du har delt ut, eller til tidsfristen utløper.

Dra ut rapporter
Rapporter generes automatisk for alle oppgaver i Lærerportalen. Her kan du se poengsum, tiden elevene brukte på hvert oppdrag, antall gale svar og fremgangen deres. Alt oppdateres i sanntid. Husk at det er vanlig å gjøre feil i et spill som er helt ukjent. Kanskje vil ikke mange feil si at eleven ikke forstod oppgaven, men heller at eleven «lekte seg rundt» for å lære seg spillmekanikken. Her er din rolle som lærer svært viktig.

Det er også mulig å få oversikt over én og én elev. Da har du muligheten til å se hvordan eleven har gjort det over tid, og om du ser framgang over lengre tid.

Opprett grupper
Grupper gir deg mulighet til å differensiere i Numetry. Skreddersy oppgaver til én eller flere grupper, basert på for eksempel matematisk nivå eller tema, og la alle elevene i klassen din oppleve mestring og læringsglede gjennom spillbasert læring.

Lag egne arbeidsark
I Numetrys Lærerportal får du tilgang til våre arbeidsarkgeneratorer innen addisjon, subtraksjon, multiplikasjon og divisjon. Med bare noen få klikk kan du enkelt lage og tilpasse arbeidsark til dine elevers behov.

Vis hele omtalen Vis mindre
  • ISBN/varenr. 300000304
  • Språk Bokmål, Engelsk, Nynorsk
  • Utgitt 15.08.2022
  • Forlag/leverandør Eduplaytion AS
  • Medvirkende
  • Klassetrinn 4.trinn, 5.trinn, 6.trinn, 7.trinn, 8.trinn, 9.trinn, 10.trinn
  • Fag Matematikk 4. årstrinn (MAT0004), Matematikk 5. årstrinn (MAT0005), Matematikk 6. årstrinn (MAT0006), Matematikk 7. årstrinn (MAT0007)
  • Fagområde Matematikk
  • Læreplan LK20 Fagfornyelsen
  • WCAG-nivå EPUB Accessibility Specification 1.0 AA
  • Operativsystem
  • Produktlinker

    https://www.numetrygame.com/dette-er-numetry-skole/?utm_source=pendel&utm_medium=productpage&utm_campaign=pendel

  • Lisensstatus
  • Lisenstype Elevlisens
  • Lisensvarighet 1 skoleår
  • Lisensbegrensning
  • Lisensbetingelser Numetry Skole 4-7

Lurer du på noe?

Besøk vårt hjelpesenter her: https://intercom-help.eu/numetrygame/nb/collections/1743-numetry-skole

Hva koster en lisens?

Da vi som lærere selv vet hvor frustrerende det er å skaffe lisenser som ikke blir brukt, valger vi å ikke tilby lisenser i Numetry. Vi har heller en brukerbasert modell. Det betyr at du kun betaler for faktisk bruk, samtidig som vi har et makstak for skoleåret 2023/2024. Pris per Feide-innlogging er 4 NOK. Makspris per skole for skoleåret 2023/2024 kommer an på antall elever i 4.-7. trinn. To-ukers gratis og uforpliktende prøveperiode inkludert opplæring. Du bestemmer selv når prøveperioden starter, samt når opplæringen skal finne sted. Vi etterskuddsfakturerer basert på faktisk bruk – og igjen: aldri over makspris.

Hva koster Numetry Skole for ungdomsskoler og videregående skoler?

For ungdomsskoler og videregående skoler tilbyr vi kun fastpris. Det betyr at dere kan bruke Numetry Skole så mye dere ønsker til en fast pris for hele skoleåret for 5 900,-. Spillet er et perfekt verktøy for elever med faglige hull fra tidligere skoleår.

Hvordan fungerer makspris?

Skole A har 50 elever på 4.-7. trinn. De har til sammen hatt 5000 innlogginger i Numetry gjennom skoleåret 2023/2024. Da blir regnestykket som følger: 4 kr × 5 000 = 20 000 kr. Her slår derimot maksprisen inn, noe som betyr at Skole A bare betaler 8 900,- for skoleåret 2023/2024.