Ta meg tilbake til hovedsiden!

Alle svar.
På dine spørsmål.

Utviklingen av Pendel pågår for fullt, og vi gleder oss like mye som dere til alt skal bli klart.

I ventetiden dukker det opp mange gode spørsmål fra dere. Derfor har vi samlet de mest stilte spørsmålene med svar på denne siden. Spørsmålene er sortert etter tema. Klikk på fanene for å finne svar på det du lurer på.

Når kommer Pendel?

Pendel er fortsatt under utvikling, men skal være ferdig testet og klar til bruk i god tid til bestillingsperioden før ny reform.

Hva gjør jeg mens jeg venter på Pendel?

Mens du venter på Pendel, kan du handle hos oss i BS Undervisning på vanlig måte. Alle kjøp som gjøres hos oss nå, vil overføres til Pendel så snart alt er klart.

Hvem har laget Pendel?

Pendel er laget av BS Undervisning. BS Undervisning er forhandler av læremidler fra alle forlag og leverandører. Vi har jobbet med salg av læremidler i over tolv år, og flertallet av landets skoler er i dag våre kunder gjennom innkjøpsavtaler.

Hva er forskjellen på Pendel og det BS Undervisning tilbyr i dag?

Pendel er på mange måter en forlengelse av det vi tilbyr i BS Undervisning i dag. Nettbutikken vil ligge i Pendel, og du vil fortsatt kunne finne og handle læremidlene dine der, eller via innkjøpsløsningen som benyttes i din kommune eller ditt fylke.

Forskjellen mellom Pendel og dagens løsning er at Pendel i tillegg vil ha funksjonalitet som gjør det enklere å holde kontroll over de digitale læremidlene. Du kan se hva som er kjøpt inn, hva som er tatt i bruk, og du kan enkelt tildele lisenser.

Hva er forskjellen på Pendel og andre liknende tjenester?

I Pendel finner du både trykte og digitale læremidler. Pendel er også den eneste tjenesten hvor du vil kunne kjøpe alle typer læremidler av samme forhandler. Det betyr at du kun trenger å forholde deg til oss, både når du handler og når du betaler. I tillegg er Pendel det eneste stedet hvor du er sikret at du handler over innkjøpsavtalen.

Må jeg være kunde hos BS Undervisning for å bruke Pendel?

Nei. Pendel er for alle, og din skole trenger ikke være kunde hos oss for å ta i bruk Pendel.

Hvordan finner jeg ut om min skole har en kundeavtale med BS Undervisning?

Informasjon om eventuell avtale finnes hos din skoleledelse eller skoleeier. Alternativt finner du et søkefelt på Pendels hovedside hvor du enkelt kan legge inn navnet på din skole. Får du treff i søket, er skolen kunde hos oss. Ellers må du gjerne ta kontakt med vår kundeservice på telefon 23 24 20 50 for å finne ut av om dere er kunde, eller dersom du ønsker mer informasjon om hva et kundeforhold innebærer.

Hvordan kan jeg holde meg oppdatert om Pendel?

Vi ønsker å gi god informasjon til alle våre kunder. I første omgang har vi informert de som er ansvarlig for avtalen i kommunen eller fylket. Vi sender også jevnlig ut informasjon til alle på våre maillister. Meld deg på nyhetsbrev på hovedsiden, så vil du holdes orientert. Dersom du jobber i kommunen og ønsker ytterligere informasjon, kan du ta kontakt med vår markedsavdeling på pendel@bsu.no.

 

Hvordan logger jeg inn i Pendel?

Du kan logge inn i Pendel med Feide. Dersom din skole ikke benytter Feide, kan du få tildelt et eget brukernavn og passord fra oss.

Hvordan kommer jeg i gang med Pendel?

Så snart Pendel står klart, vil alle våre kunder automatisk overføres til Pendel, og dere vil få beskjed om at dere kan logge inn. Deretter vil en administrator på skolen få mulighet til å tildele ulike roller, som for eksempel innkjøper, rektor, lærer eller elev. Det er gjerne rektor på din skole som vil få rollen som administrator. Vi vil selvsagt hjelpe dere om det trengs.

Dersom du ikke er kunde, og ønsker beskjed om når Pendel er klar til bruk, kan du melde deg på vårt nyhetsbrev, så vil du få informasjon fra oss.

Kan jeg handle i Pendel?

Ja. Pendel er en tjeneste for både kjøp og administrasjon av læremidler. Du vil kunne finne og kjøpe alle typer læremidler fra alle leverandører i nettbutikken i Pendel.

Hvilke produkter finner jeg i Pendel?

I Pendel vil du finne alle typer læremidler fra alle leverandører. Vi har i dag over 65.000 trykte og over 2500 digitale læremidler i vår nettbutikk på bsu.no, og alle disse vil bli med over til Pendel. Vi ønsker å være totalleverandør av læremidler og er åpne for alle som ønsker å selge gjennom oss.

Stemmer det at jeg kan kjøpe både trykte og digitale læremidler i Pendel?

Det er riktig. For at du skal få full oversikt over hva som finnes på markedet og hva du har kjøpt, legger vi opp til at du kan finne og kjøpe både digitale og trykte læremidler i Pendel.

Hvem kan bruke Pendel?

Pendel er for alle som jobber i og med skolen i Norge, enten du er ansvarlig for innkjøpsavtaler i kommunen eller fylket, rektor, bestiller, lærer eller elev. Pendel vil ha tilpassede tilganger etter hvilken rolle du har, slik at du kan bruke Pendel effektivt med tanke på dine arbeidsoppgaver.

Vil Pendel fungere med min skoles innkjøpssystem?

Ja, det vil det. Du foretar innkjøpet på samme måte som i dag, også om du handler gjennom e-handelskatalog eller en «punchout»-/«roundtrip»-løsning. Du vil kunne bruke Pendel i tillegg for å få tilgang til rapporter, oversikter og lisensadministrasjon.

Kan jeg bruke Pendel i tillegg til andre tjenester?

Det er ingenting i veien for å bruke andre liknende tjenester i tillegg til Pendel. Som kunde av oss vil du uansett få tilgang til Pendel, og det er derfor smart å undersøke om disse tjenestene dekker behov som ikke allerede dekkes av Pendel.

Hva koster det å bruke Pendel?

Pendel vil selvsagt være helt gratis for våre kunder!

Må jeg bruke Pendel?

Ja og nei. Som kunde hos BS Undervisning handler du uansett læremidlene hos oss, enten det er via vår nettbutikk, som etter hvert legges i Pendel, eller via kommunen eller fylkets eget innkjøpssystem. Du står selvfølgelig helt fritt til å la være å bruke tilleggstjenestene i Pendel.

Får jeg en samlet faktura når jeg handler i Pendel?

Så klart! Når man handler hos oss får man alltid en samlet faktura på alt man handler. Alle kjøp foregår i våre systemer, og vi generer én faktura som er merket med navn på bestiller og eventuelt referansenummer. Så enkelt som mulig!

Har du fortsatt spørsmål til oss?

Ta kontakt. Vi gleder oss til å høre fra deg.

📨 pendel@bsu.no
📞  23 24 20 50

Pendel er en tjeneste levert
av BS Undervisning

Postboks 24, Alnabru
0614 Oslo