Retur og reklamasjon


Vi er fleksible med hensyn til retur og reklamasjon, og ønsker alltid å legge til rette for at dette skal være så enkelt som mulig for våre kunder. I begge tilfeller melder du fra til vår kundeservice, som vil håndtere saken så raskt som mulig. Du skal aldri sende retur til oss uten å melde fra i forkant. Fraktkostnader for retur av feilbestillinger vil belastes skolen, retur av reklamasjoner og digitale læremidler er kostnadsfritt.

Bruk kontaktskjema for å melde inn en sak. Husk å legge inn korrekt sakskategori, og ordrenummer fra din ordrebekreftelse.

 

 • Retur

  Dersom du ved en feil har bestilt noe du ikke skal ha, for mange bøker eller angrer kjøpet, vil vi alltid legge til rette for at dette skal løse seg. Retur må meldes til oss innen fjorten dager etter at varen er mottatt. Ved retur av slike feilbestillinger, vil vi belaste skolen for fraktkostnader. (Se «Kostnad ved retur» nedenfor).

  Retur av trykte læremidler

  Når vi har mottatt din retursak, vil vi sende deg fraktetiketter på mail. Disse kan du enkelt skrive ut selv, og feste på esken. Husk at bøkene må pakkes pent inn, og gjerne i den esken de ble levert i. Stryk over alle «gamle» strekkoder som eventuelt er synlig på esken fra tidligere bruk. Kreditnota vil bli sendt til skolen når bøkene er mottatt på vårt returlager.

  Henting av retur

  Vi bestiller returopphenting med Bring, som sender deg en mail med dato for opphenting. De henter ofte dagen etter retur er godkjent hos oss. Merk at Bring kjører sjeldnere enkelte steder i landet. Bøkene hentes på samme adresse som vi leverte, hvis ikke annet blir avtalt.

  Retur av digitale læremidler

  Ønsker du å returnere digitale lisenser som ikke er tatt i bruk, kan disse returneres kostnadsfritt innen fjorten dager etter at varen er mottatt. Når vi mottar melding fra deg om retur av digitale lisenser, vil vi sørge for at lisensen trekkes tilbake og at beløpet krediteres din skole umiddelbart. Digitale lisenser som er tatt i bruk kan som hovedregel ikke returneres. 

  Kostnader ved retur

  Ved retur av feilbestilling eller angret kjøp faktureres det en fast fraktavgift på 415 kroner eks. moms uansett størrelse på forsendelsen. I tillegg kommer det et håndteringsgebyr per bok på 25 kroner eks. moms. Retur av digitale læremidler er kostnadsfritt. 

  Bøker som ikke kan returneres

  I enkelte tilfeller kan vi ikke ta varer i retur. Dette gjelder bøker som på noe vis er tilpasset kunden, og som dermed ikke lar seg selge på nytt. Følgende tas ikke retur:

  • Bøker som er stemplet med kundens navn eller annen identifikasjon 
  • Bøker som er spesialbestilt fra utlandet
  • Bøker av eldre dato med naturlig slitasje
  • Bøker som har vært utsatt for særdeles hard behandling
  • Bøker som er plastet

  Ikke-godkjent retur (Kontraretur)

  Dersom du forsøker å sende oss en retur uten å ha meldt inn til oss i forkant og/eller fått dette godkjent, vil pakken bli sendt tilbake til deg. I slike tilfeller belastes skolen for alle kostnader forbundet med dette. 

 • Reklamasjon

  Vi tilbyr læremidler fra anerkjente forlag og produsenter, med god kvalitet og lang levetid. Dersom du likevel mottar bøker fra oss som ikke står til forventingene, ønsker vi å løse dette så raskt vi kan og sende deg nye bøker. Frakt i forbindelse med reklamasjoner er i alle tilfeller helt kostnadsfritt.

  Bøker med feiltrykk eller skade

  Har du mottatt bøker fra oss med feiltrykk, transportskade, eller som ikke har den holdbarheten du forventer, vil vi sende ny vare så snart vi kan. Hver enkelt reklamasjonssak vurderes fortløpende, legg derfor gjerne ved bilder av en eventuell skade. Når reklamasjon er godkjent, sender vi ut nye bøker uten ekstra omkostninger. Ønsker du kreditering isteden, kan det ordnes. Benytt sakskategori defekt vare – send ny eller defekt vare – ønsker kreditt, når du melder saken inn i vårt kontaktskjema.

  Bøker som er levert feil

  Har du mottatt feil tittel eller bøker du ikke har bestilt i det hele tatt, ber vi om at dette meldes fra til oss. I slike saker vil vi alltid sørge for at du mottar korrekte bøker så fort som mulig. Vi ordner også med kostnadsfri opphenting av feilsendte bøker. Se punktet «Retur av trykte læremidler» for mer informasjon om hvordan dette foregår. 

Fikk du ikke svar på det du lurte på? Kontakt vår kundeservice her:
 

Kontaktskjema